Nötkött

Nedan hittar du de nötdetaljer och nötchark vi har hemma i gårdsbutiken just nu. Under sommaren är det mesta köttet färskt och under vintern är det oftast fryst men i samband med slakt har vi även färskt kött under vintern.  Är det avgörande så ring Cecilia. Det kan också ta slut snabbt så om en speciell detalj är avgörande så ring Cecilia och beställ.  I bland kan det också finnas fler detaljer än angivet här då jag inte alltid hinner uppdatera, ring Cecilia och fråga. I Visby kan man handla av oss genom att beställa via Reko-Ring Visby. Alla priser är inkl. moms.

Just nu finns nedan uppradat. Obs, vissa bitar finns det väldigt få av så då kan det ta slut och jag hinner inte uppdatera här.
  • Biff m kappa, bit, 489 kr/kg
  • Bringfäste, hel, 139 kr/kg
  • Entrecôte, bit, 489 kr/kg
  • Filè, bit, bara huvudbitar kvar, 549 kr/kg
  • Fransyska, grillskiva, 229 kr/kg, ett ganska torrt kött, se innanlår grillskivabeskrivning, denna lite fetare, bra, innanlår mörare i sig.
  • Fransyska, stek nätad, 199 kr/kg
  • Färs, finmalen, 129 kr/kg
  • Grytbitar, 149 kr/kg
  • Högrevsfärs, 229 kr/kg
  • Högrevshjärta, grillskivor, 249 kr/kg
  • Innanlår,grill skivor, 249 kr/kg, ett torrt kött= inte fett, hett och snabbt gäller, fin och mör om riktigt rött kött, tranchera i tunna skivor.
  • Märgben, 49 kr/kg
  • Oxfilé, bara huvud bitar kvar, 549 kr/kg
  • Rostbiff, stek, bit, 259 kr/kg
  • Skomarkbit, 429 kr/kg
  • Talj, 39 kr/kg

Nötchark

Rökt nötrulle i bit, 189 kr/kg (för bästa resultat behövs en skärmaskin på nöt till skillnad mot lamm).    (Kött från Olsvenne, vatten, konserveringsmedel: E250 nitritsalt, dextros, antioxidantmedel: E301 askorbat).