Nötköttlådor från ekologiskt och gräsuppfödda djur

Nästa omgång med köttlådor till Stockholm blir i slutet av maj och då är det färskt kött. Vi låter det gamla ligga kvar nedan så kan ni ta del av hur det kan se ut när vi kör fruset. Alt 1 och 2 nedan går ännu att köpa men då är det hämta på Gotland som gäller. Uppdatering till maj-lådor kommer.

Nu är det dags igen, det blir onsdagen den 3 april 2019 Nynäshamn och Stockholm, Gotland enligt överenskommelse när som.

Nynäshamn Lidl parkeringen kl 10.45, Stockholm Hornsgatan 53 kl 12-17.15, Liljeholmen Årstaängsvägen 13 mittemot HM huset kl. 18-18.30. Hornsgatan igen senare 19.15 – enligt överenskommelse men det är frysta lådor och även om det håller bra och bilen är igång igen så ser jag helst att ni hämtar tidigare. Gotland enl överenskommelse.

Beställ så fort ni kan, dels är det inte många dagar till att jag åker och allt måste vara packat och klart tidig kväll dagen innan. Men också för att säkerställa just den låda du vill ha.

Denna gången blir det frysta köttlådor. Det slog så väl ut i september 2018 så vågar satsa på det igen. Eftersom vi för att hålla nere kostnaderna måste fylla upp varje djurtransport åtminstone ganska bra så bestämde vi oss för det redan i januari. Lammen tog slut och istället för att spara några stycken så skickade vi alla och fyllde upp med ytterligare ett nöt och det vet vi ju att vi inte säljer 2 nöt på en gång men annars hade vi stått här nu med 1 nöt och resten tom transport.

Nötdetaljer har vi gott om så jag kommer plocka ihop en nötlåda ca 10 kg med övervägande detaljer. Alla detaljer är förpackade i bitar från ca 600 gr till drygt 1 kilo. Inget kokkött så alla detaljer går faktiskt att skiva och steka/lägga på grillen om man vill det eller strimla, det gjorde vi nu med innerlår, snabbt annars blir det segt men det blev nu mört och fint. Vi kommer ha en nöt/grislåda ca 10 kg där jag byter ut någon/några detalj i nötlådan mot griskött, det är griskött från utegris, linderödgris från Pålsboda gård som vi köpt in (sällanföreteelse). Det är rejäla bitar eller rejäla paket och vissa bitar är mycket fetare än vad vi är vana med från affären, ett kött vi personligen inte vill ha utan det är detta vi vill ha som smakar som det ska. Ev kokkött och fläsk är inte rimmat utan det får man göra själv alt salta lite mer vid tillagning. Det blir en nöt/lammlåda ca 10 kg inkl 1 paket lammchorizo ca 570 gr. Det blir också en lammlåda ca 7 kg som även kommer innehålla någon bättre del av får samt 1 paket lammchorizo ca 570 gr. Maila vid frågor eller använd formuläret längre ner.

Allt kött är fryst. Allt lamm- och nötkött är vakuummörat innan infrysning, gris gör man inte riktigt så med. Allt kött är paketerat som i vanlig affär, färsen och grytbitar i vakuumpåsar om ca 500 gram undantaget om någon får grytbitar från gris där förpackningen är större.

Vår bil går att ställa på minusgrader så transporten är inga problem.

Moms och frakt ingår i priset. Eftersom jag packar allt själv här hemma så har jag slutvikt på en gång och kommer faktura innan, jag blir kvar i Stockholm sen över natten så jag vill säkerställa hämtning genom att det också är förskottsbetalt, jag har ingen frys på bilen under natten.

Se nedan för alternativen.

  1. Nötlåda. Biff med kappa, innanlår, högrevshjärta, fransyska, rostbiff det kan även bli någon mer trevlig bit och någon detalj kan ta slut och ersätts då av någon annan men detaljerna är alltså inte kokkött, ca 5-6 kg detaljer sen kommer ca 2 kg nötfärs, ca 1 kg högrevsfärs och ca 1 kg grytbitar. Ca 10 kg, 199 kr/kg.

  2. Nöt/grislåda. Denna låda kommer se ut som nötlådan ovan men jag kommer byta ut någon eller några av de billigare detaljerna mot någon eller några delar av grisen. Ca 10 kg, 189 kr/kg.

  3. SLUT. Nöt/lammlåda. Från nötet, biff med kappa, innanlår, högrevshjärta,ca 1 kg nötfärs, ca 1 kg högrevsfärs, ca 1 kg grytbitar. Från lammet, lammfilé, lammytterfilé, lammbog m ben, ca 1 kg lammfärs, samt 1 fp korv, lammchorizo. Ca 10 kg, 209 kr/kg.

  4. SLUT. Lammlåda. Entrecôte, rostbiff, stek m ben, bog m ben, färs ca 2 kg, anatomiskt styckad del av får låret alltså innanlår, rostbiff, fransyskan eller rullen, korv, lammchorizo. Ca 7 kg, 199 kr/kg. Denna låda är slut. MEN jag har bytt ut stek m ben till stek benfri och nätad. Den väger mindre och har ett högre kilopris. Mycket begränsad tillgång och till ett nytt kilopris för lådan på 209 kr/kg.

Vänligen beställ så snart som möjligt för vår planering. Ange både nummer och namn på lådan då namnen blir ganska lika. Vi vill ha ditt namn, fullständig adress och telefonnummer. Mail till olsvenne@gotland.at eller via formuläret längre ner, det gäller Hornsgatan 53 och Nynäshamn Lidl parkeringen, när det gäller Liljeholmen kan man också när jag lagt upp där beställa via Rekostockholm Liljeholmen på facebook eller via www.localfoodnodes.org eller Local Food App som du kan ladda ner.

Vi kör till Nynäshamn, Stockholm flera ggr om året. Nynäshamn kommer vi till varje gång vi åker över. 4-5 ggr om året lämnar vi ut kött på Hornsgatan 53 och får vi bara tillräckligt med beställningar så kommer vi åka en gång i månaden eller varannan månad till Södertörns Reko/matnod eller någon annan nod eller ring i Stockholm. För Nynäshamn kontakta oss direkt, för Hornsgatan kontakta oss direkt. Gilla oss på Facebook så blir du påmind om när det är dags. Självklart går det även att köpa köttlådor på Gotland, i Visby via Reko-Ring Visby eller kontakta oss för att hämta här på gården eller enligt överenskommelse. Vi har en egen kyl-, frysbil så vi kan garantera kyl- eller fryskedjan.